Izgradnja regionalne sanitarne deponije „Kalenić“ kod Uba

Lotex group vodeća je članica konzorcijuma izvođača radova na izgradnji regionalne sanitarne deponije komunalnog otpada „Kalenić“ u istoimenom selu kod Uba.

Kompletna realizacija projekta podrazumeva  radove na izgradnji pristupne saobraćajnice i saobraćajnica unutar kompleksa, tela deponije, hidrotehničkih instalacija u okviru kompleksa deponije, elektrotehničkih i mašinskih instalacija, objekata za obaranje i održavanje nivoa podzemnih voda te skladištenje tehničke vode, kao i 6 objekata za upravljanje tehnološkim procesom, i to: portirnica, upravna zgrada, servisna zgrada, perionica, garaža i nadstrešnica, kao i kompletno spoljno uređenje.

Radovi na izgradnji regionalnog centra, koji se prostire na površini od oko 40 hektara, je najveći ekološki projekat koji se realizuje u Srbiji. Na ovom mestu će se na najsavremeniji način tretirati oko 285.000 tona otpada, koliko se godišnje generiše na teritoriji 15 lokalnih samouprava, koje će gravitirati ka ovom centru.

Izgradnjom zelene infrastrukture rešavamo jedan od najvećih ekoloških problema u Srbiji, a to je neadekvatno upravljanje otpadom.