Centar za sportove na pesku „Ada Ciganlija„

Lotex group d.o.o  je za potrebe „5.-tih evropskih univerzitetskih igara Beograd 2020“ na Adi Ciganliji izvodio radove na izgradnji Centra za sportove na pesku. Ovaj centar namenjen je za igranje i održavanje zvaničnih takmičenja u sportovima rukomet na pesku i odbojka na pesku.

Povrsina parcele obuhvacena projektom za formiranje sportskog kompleksa iznosi 7.225,83 m². Kompleks površine 2.808 m² ima 3 terena za rukomet na pesku i 5 terena za odbojku na pesku, zaštitnu ogradu oko kompleksa i mrežnu ogradu od kanapa oko terena.

Predviđeni su i kontejneri koji će se koristiti kao svlačionice za ekipe i sudije, toaleti i skladišta, kao i neophodne eletrične instalacije i priključci za vodovod, kanalizaciju i telekomunikacije.

Ceo kompleks je ozelenjen.

Prostor je namenski planiran za organizaciju svih sportskih događaja sa igrama na pesku, kao i za komercijalnu upotrebu između odvijanja sportskih takmičenja. Tereni će ostati kao neka vrsta zaveštanja organizatora „Petih evropskih univerzitetskih igara“ gradu Beogradu, gde bi u narednom periodu bilo moguće održavati i veća i značajnija domaća i međunarodna takmičenja za sportove na pesku.